Jeg bestemmer!

Som mange andre på denne tiden av året forsøker jeg også å ta av noen kilo.  Slike ting er lett for noen og vanskeligere for andre.  Men sannheten er at det er jeg som bestemmer hva jeg gjør med mitt liv.  Jeg velger hva jeg spiser, og jeg velger hva jeg gjør. Tøft, men sant slik er det bare.  Nå vet jeg godt at det er ikke slik for alle, men for de fleste av oss så tar vi valg hver dag, og må leve med konsekvensen av disse,

Slik er det også med  andre områder i livet. Vi tar valg, og må leve med konsekvensen av det.  Når vi velger å fokusere på et område, og gir omsorg og rett næring til det så vil det vokse og bli sunt. Neglisjerer vi det så vil det bli dårlig.

Tenk på det åndelige livet ditt, ekteskapet ditt, barna dine, familien, jobben osv.  Det eneste som kommer automatisk er forfall, men det vi gir næring vil vokse.

En lur ting er å sette opp en prioriteringsliste, hva er det viktigste i livet ditt?  Og hvordan kan du få det området til å bli bedre.  Ofte når jeg har samtaler med par eller enkeltpersoner setter vi opp et hjul, og tegner inn de ulike områdene som vi ser på som viktige, deretter setter vi opp hvor vi er i dag, og deretter hvor vi ønsker å være.  Når vi har gjort dette så lager vi en plan på hvordan vi skal komme dit.  Spennende og faktisk ikke umulig når vi har en plan.

Husk! Et mål uten en plan er bare et ønske.

Hyggelig om du legger igjen en kommentar under.