Hva vil du, og hvor mye vil du det?
[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Nå er det et nytt år og nye muligheter, og da er det viktig å tenke litt etter, og ev foreta noen kalibreringer.

To spørsmål jeg vil du skal stille deg er:  Hva vil jeg og hvor mye vil jeg det?

Det er så mange mennesker som lever i en overlevelses modus.  Det som skjer, det skjer og det er opp til oss og respondere på det livet bringer oss på best mulig måte.  Men det er jo ikke slik det skal være.

Gud skapte oss i sitt bilde slik at vi skulle råde og regjere her på denne jorden.  Han ville ikke vi skulle være reaktive, men proaktive.  Det jeg mener med det er at vi skal ikke gi respons til hva livet byr oss, vi skal sette agendaen.

Derfor vil jeg du skal stille deg spørsmålet: Hva vil jeg? Hva er det jeg drømmer om, Hvordan skulle jeg ønske livet at mitt var?     Og når du har besvart det spørsmålet vil jeg du skal spørre deg selv.  Hvor mye vil jeg det?

Jeg har opplevd at når mennesker stopper opp og tenker etter så er det ganske mange som egentlig ikke er så fornøyde med å ha det slik man har det, men livet bare går sin gang.  Livet skal ikke bare gjennomføres, det skal leves.  Gud har lagt ned så mange gaver og talenter i deg, og vi lever i en verden som er full av potensiale. Det er faktisk aldri vært bedre muligheter for å gjøre det man drømmer om en nå, i alle fall om man bor i Norge.   Men i stedet for å bare tenke at man skulle ønske at ting var anderledes, så stopp opp og gå igjennom denne prosessen med deg selv.

  1. Hva drømmer jeg om, hvordan skulle jeg ønske livet var?

Tenk etter, hva skulle du ønske var anderledes i livet ditt.  Hva vil du egentlig gjøre?   Hva drømmer jeg om?

  1. Hva skal til for at det kan skje?

Når man setter seg ned og tenker etter, og skriver ned på et ark hva som eventuellt er til hinder for at man skal oppnå det man drømmer om så viser det seg ofte at det er ikke et uoverstigelig fjell, men det er noen helt konkrete ting som hindrer deg.

  • Det kan være økonomi, kanskje du må ta noen grep når det gjelder økonomien
  • Kontakter.  Hvem kjenner du som ev kan hjelpe deg til å komme dit du vil.  Hvis du ikke kjenner noen så kjenner du kanskje noen som kjenner noen.
  • Helse, hvis det er helsen som holder deg tilbake er det slik at det er helt umulig å gjøre noe, eller kan denne forbedres ved å ta noen grep.
  • Ofte er det slik at de største hindringene for forandrig er inne i hodet vårt.
  1. Hvor mye smerte er jeg villig til å akseptere for å komme dit jeg vil.

Husk all forandring innebærer smerte, det letteste er å gjøre ting som vi alltid har gjort det, og få de resultatene vi alltid har fått.  Hvis du er lei nok av din nåværende situasjon er du villig til å ta den umaken det innebærer å forandre det som må til.

  1. Hva hadde det betydd for meg, min familie, mine venner om jeg hadde betalt prisen, og gått veien for å oppnå det jeg drømmer om?

Husk at det handler ikke bare om deg, hvis du tar et valg for å forbedre din livs situasjon vil det ha positiv innvirkning på alle i din omgangskrets.  Tenk om du kom ut av «overlevelsesmodus», og inn i «overfold til all god gjerning»  Det hadde jo vært fantastisk.

Ikke si: «Vi får se hva som skjer» det er nettopp det du må ut av.  Så mange kristne mennesker ber om at ting skal forandre seg, men de er ikke villige til å ta noen grep, betale en pris.  Det mange egentlig håper på er å vinne i lotto, og det ofte uten engang å spille.

Jeg tror Guds rike går frem, når vi går frem.  jeg vet ikke hva som er det rette livet for deg, men det jeg vet er at om du ikke er fonøyd med livet slik du har det, er det mulig å gjøre en forandring. Kanskje den frustrasjonen du føler er noe Gud har lagt ned i deg.  Det starter med en drøm, som blir en plan, noe som til sist vil gjøre drømmen din til en virkelighet.  Jeg skal love deg, det er så mye uforløst potensiale i deg som bare venter på å bli forløst, men noen ganger kan det være godt med litt hjelp på veien.

Hvis du behøver hjelp så ta kontakt med meg, pastoren din eller kanskje en coach.  Noen ganger er det utrolig mye hjelp i å snakke med noen for å kartlegge hva er det man egentlig vil, og hva man eventuellt må gjøre for å komme dit.

Pål

Husk å skrive deg på vårt reisebrev!

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]