Det er en åndelig kamp!
[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»1_2″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Vi må innse at vi står i en åndelig kamp.

I VG i dag står denne artikkelen om hvordan en lærer underviser helt vanlige sannheter som egentlig de fleste kristne er klar over, men når det da er noen som føler seg støtt pga dette og går til media, legger skolen seg med en gang flat.  Jeg må innrømme at dette provoserer meg.

Her i Norge og også ellers i Europa er vi så høflige og redde for å støte noen at vi ikke lenger våger å stå opp for det vi tror på.  Det som står på dette arket elevene fikk utdelt er sant, men i redsel for at noen skal bli støtt legger rektor seg flat.  Det må da være lov å si hva vi tror på en kristen skole!

Det er to måter å kjempe en åndelig strid

Vi kan be, men også tale.  Bibelen sier at troen kommer av forkynnelsen og forkynnelsen i kraft av Guds ord.  Vi er skapt i Guds bilde, og de ordene vi taler har makt og skaper det vi sier.  Det er viktig å forstå at dette virker begge veier.  Taler vi Guds ord, bygger vi opp mennesker, det er fra liv til liv.  Troen dvs troen på Guds ord kommer i fra frimodig forkynnelse av Ordet.

Men det er også viktig at vi forstår at dette virker andre veien.  Taler du løgn og tvil er det det du får.  Frykt kommer av å hører på feil ting.

Husk, vi mennesker er alltid et resultat av den påvirkningen vi sitter under og de valgene vi har tatt.  Har du tvil og føler deg under, må du sjekke hva som påvirker deg, og hvilke valg du har tatt.

For å vinne i åndskampen må vi bruke de våpnene Herren ar gitt oss.  Paulus sa: Be for meg at det må bli gitt meg ord, slik at jeg kan tale.  Det er her kraften ligger.  Vi ber ikke kraften ned, vi taler kraften ut.  Den beste måten å påvirke mennesker på er ord.  Det er derfor vår sjelefiende gjør alt han kan for å få oss til å være stille.

Vårt andre våpen er bønn, i Jacobs brev står det at «et rettferdig menneskes bønn virker med stor kraft»  Men vi ber ikke om at Gud skal ordne det, og vi sitte å se på.  Vi ber om at vi skal få ord å tale, vi ber om en åpning for Ordet.  Vi ber om at Gud skal kalle på mennesker, slik at de er mottagelige og vi kan forkynne for dem.

Jeg kjenner jeg blir provosert av denne artikkelen, ikke hovedsaklig for inneholdet, men det at vi ikke kan få lov å tro på hva Guds ord sier, og tale dette frimodig.

Be om at Gud reiser opp forkynnere, frimodige evangelister, profeter, apostler, evangelister og lærere.

Jeg vil også oppfordre deg til å bli en partner med meg, på denne måten kan du ha din egen evangelist på veien. (trykk på linken)

Gud velsigne deg og dine, og vær frimodig med Herren har gitt deg.

Pål

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_2″][et_pb_image admin_label=»Bilde» src=»http://www.revival.no/wp-content/uploads/2016/05/screenshot.png» show_in_lightbox=»off» url_new_window=»off» use_overlay=»off» animation=»left» sticky=»off» align=»left» force_fullwidth=»off» always_center_on_mobile=»on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] [/et_pb_image][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]
Her er et utdrag fra en artikkel som står på trykk i VG i dag.
For to uker siden fikk sønnen til Lill-Christine Onstad med seg dette skrivet fra skolen. – Hårreisende, sier hun til VG.

«Muhammed spredde islam med krig, mens Jesus vendte det andre kinnet til og døde for våre synder».

«Jesus var aldri gift. Muhammed var gift med flere kvinner, og en av dem var et barn da de giftet seg».

Dette er blant ulikhetene som ifølge Danielsen barne- og ungdomsskole Sotra skiller Muhammed og Jesus.

Lill-Christine Onstads 12 år gamle sønn kom hjem med dette oppgavearket for to uker siden. Elevene hadde fått i oppgave å skille ut de viktigste kjennetegnene ved islam,\ og svare på hvorfor Muhammed hadde så mange tilhengere. 12-åringen og klassekameratene skulle lære seg de viktigste forskjellene mellom islam og kristendom.

Rektor ved skolen, Frode Monsen, har ikke sett oppgaven før VG tar kontakt.

– Jeg har ikke sett dette før, og jeg kjenner ikke til at det har vært brukt i undervisning tidligere. Det er ikke et skriv vi ønsker å formidle til våre elever, sier han.

Det var 12-åringens tante, Martine Onstad, som først reagerte på oppgavearket og la det ut på Facebook. Innlegget spredte seg raskt.

– Ikke greit

Skolen, som ligger på Sotra utenfor Bergen, omtaler seg selv som en skole med et tydelig kristent verdigrunnlag.

– Jeg synes det er hårreisende at de bruker frykt for islam i undervisningen på denne måten, sier mamma Lill-Christine Onstad til VG.

– Det at sønnen min kommer hjem og forteller at han har lært at man skal være redd for muslimer fordi de vil drepe de kristne, er ikke greit, fortsetter Onstad.

Hun forteller at hun tidligere har hatt et godt inntrykk av skolen og valgte Danielsen barne- og ungdomsskole Sotra fordi de er flinke til å se hver enkelt elev.

– I tillegg har de lenge lært bort god etikk og moral. Fram til nå, forteller hun.

Onstad har vært i kontakt med læreren etter episoden om islam. Han fortalte at all informasjon var tatt ut av Koranen. Det fikk Onstad til å reagere.

– Det er enveiskjørt læring og basert på lærerens personlige tolkning. I likhet med det som står i Bibelen kan Koranen også tolkes på mange måter, sier Onstad.

– Beklager hvis vi har provosert noen

Rektor Frode Monsen kjenner seg ikke igjen i innholdet i oppgavearket.

– Det er ikke i tråd med vår undervisning. Vi ønsker å formidle kunnskap om andre religioner med respekt og jeg forstår at folk mener at skrivet gjør det motsatte, sier han til VG.

– Jeg vil gjerne beklage hvis vi har provosert noen. Skolen skal formidle kunnskap om islam på en måte som muslimer kjenner seg igjen i. Vi har full respekt for både islam og muslimer og ønsker ikke å spre fremmedfrykt.

Monsen sier at kristendomsundervisningen i den aktuelle klassen vil følges tett opp fremover.

– Vi vil sørge for at det som undervises er i tråd med læreplanen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]